Så kom der farver på

Vi er i begyndelsen af 1970`erne. Jeg er flyttet ind i højhuset i Jernbanegade i en 1 værelses lejlighed med køkken, fransk altan med udsigt over Lillebælt, det var dejligt at være tæt ved byen. Medens de byggede den nye Lillebæltsbro, havde jeg frit udsyn og kunne dagligt følge med ,hvor langt de var nået. Den blev bygget i perioden 1965-70.

Lillebælt er et mindre sund beliggende mellem Fyn og Jylland. Bæltet er ansvarlig for cirka 10% af vandudskiftningen mellem Østersøen og Kattegat. To broer fører trafikken over bæltet: Den gamle Lillebæltsbro, der er bygget mellem 1929 og 1935 fører landevejen og togtrafikken over, mens Den nye Lillebæltsbro fra 1965 - 1970 fører motorvejen over.
Lillebæltsbroen (1935)
Lillebæltsbroen også kaldet Den gamle Lillebæltsbro var den første faste forbindelse mellem Jylland og Fyn.
En kombineret vej- og jernbanebro bygget i perioden 1929 - 1935 og indviet 14. maj samme år.
Broen er 1.178 meter lang og 20,5 meter bred. Gennemsejlingshøjden er 33 meter.
Broen erstattede færgeoverfarten mellem Snoghøj og Strib. Inden da blev togrejsende sejlet mellem Jylland og Fyn.
de 2 pyloner.
Lillebæltsbroen (1970)
Lillebæltsbroen også kaldet Den nye Lillebæltsbro er en sekssporet motorvejsbro mellem Jylland og Fyn bygget i perioden 1965 til 1970 og indviet 21. oktober samme år.
Broen er 1.700 meter lang og 33,3 meter bred. Gennemsejlingshøjden er 44 meter.
Der er varmelegemer i vejbanen, så kørebanerne kan holdes is- og snefri om vinteren. Broen har 3 kørebaner i hver retning, hvorimod den gamle kun har én kørebane i hver retning. Broen er en del af E20 motorvejen. Den blev indviet den 21. oktober 1970, hvor der var fri passage til fods over broen.

I 1970 stemte danskerne om at skifte EFTA medlemskabet ud med EU. Det blev udlagt som flæskepriser, for landbruget og fiskeriet ja et handelssamarbejde.
Danskerne stemte ja, for der var jo ingen fare på færde. Sommerhusloven var jo vedtaget forinden. Men men men ak og ve. Det kom til at gå helt anderledes.

Der var olympiske Lege i München 1972. Det er her, at farverne kommer ind i billedet.
Jeg købte et farve TV - uden mors vidende. Da Fona kom med apparatet, inden jeg kom hjem fra arbejde, var det mor, der uheldigvis tog i mod det. Hun blev så vred over at jeg havde købt et farve TV, at hun ikke talte med mig i en uges tid.
Men hun blev heldigvis god igen. Når jeg om aftenen kom hjem efter træningen, kunne jeg se, at hun havde været inde hos mig og se TV (der var ændret på kanalerne). Jeg foreslog at vi skulle bytte TV. Hun sad jo meget hjemme om aftenen, medens jeg enten trænede eller spillede turnering. Inden jeg så mig om, kom hun rullende med sit gamle sort/hvide apparat, og så var vi gode venner igen. Dette fjernsyn holdt i mange år, indtil det blev skiftet ud i år 2000.
Under de olympiske lege fik vi en forsmag på terrorismen. De israelske sportsfolk blev angrebet af en gruppe palæstinensere.

Jeg købte mit livs største bil - en K70 - en folkevogns audi. Den havde 6 cylindre, så den brugte en masse benzin. Den blev hurtigt udskiftet med en folkevogn 1500. Den var også ret stor, jeg kunne lige se op over instrumentbrædtet.

Jeg købte hus i Erritsø, Opalvænget nr. 12 i november måned 1974. Det var et dejligt hus på 100 m2. Det var også under oliekrisen og kort tid efter Hanne og Finn var flyttet ind i Egeskov. Også her var samlingspunktet for de glade dage.

Efter Hanne og Finn blev gift, skiftedes vi til at holde jul sammen med dem hvert andet år, da de også skulle være sammen med Hannes familie. Mor spurgte mig, om vi ikke skulle prøve at holde jul på Mallorca. Jeg var ikke særlig glad for det, men da hun havde bestilt billetter, tog vi af sted med Tjæreborg præsten og Caravellen.
Det blev til mange juleferier på  i Calla Mayor. De sidste par år var flere af mine venner med, og vi havde det dejligt. Det var mærkeligt langt fra vinteren og ned til sol og varme.

Det var i den periode, at jeg begyndte for alvor at få problemer med ryggen. I foråret 1975 blev det helt galt. Jeg kunne ikke gå og havde mange smerter. Jeg har tænkt på, om det ligger til familien. Både Wilmar, Eigil, Bent og Asta havde noget med ryggen. Wilmar blev endda opereret.
Jeg blev indlagt og opereret i Odense for en diskusprolaps i lænden. Det hjalp og smerterne forsvandt.
Medens jeg var indlagt på Vejle sygehus mødte jeg Karen Marie. Hun var lægestuderende på Århus universitet og arbejdede som vikar på sygehuset.

Design og programmering af SimpelService.dk